10%
Vitargo Carboloader 75 g orange frp 18 st

Vitargo Carboloader 75 g orange frp 18 st

1038

Vitargo Carboloader – kolhydratladdning på ett mycket effektivt sätt! Gluten- och sockerfri.

632.00 kr
Ordinarie 702.00 kr , du sparar 70.00 kr, (10%)
I lager

Fri frakt från 500 kr

Leverans inom 1-2 dagar

Kolhydratpulver

Vitargo Carboloader 75 g orange frp 18 st

 

Vitargo Carboloader – kolhydratladdaren för dig som inte lämnar något åt slumpen!
Vitargo Carboloader med den gigantiskt stora Vitargokolhydraten har revolutionerat området kolhydratladdning. Varför äta pasta i stora mängder så att magen står i fyra hörn när man kan dricka 2 påsar Vitargo Carboloader om dagen samtidigt som man äter normala portioner mat? Med Vitargo Carboloader får du en effektivare kolhydratladdning inför tävling, träningsläger och match. Du har även stor nytta av produkten efter träning, där Vitargokolhydraten visat sig vara 70 % snabbare att fylla på kroppens depåer än andra vanligt förekommande sportdryckskolhydrater.

Tips! Är du känslig för vassleprotein? Blanda då BCAA Race med Vitargo Carboloader så får en bra återhämtningsdryck utan mjölkprotein eller laktos.

 

Kolhydratsladdning i portionsförpackning

- Gluten- och sockerfri

Används med fördel som ingrediens i egenblandad gainer

Kan användas tillsammans med pre-workoutprodukt inför styrketräningspass

 

 

Historien om Vitargo Carboloader- Vitargo Carboloader The Story

Det var en gång… på tidigt 1990-tal i landet Sverige en grupp elitidrottare inom bl.a. längdskidor, triathlon och rodd som kände ett behov av effektivare sportdrycker än de som de hittills använt. Ju mer de ansträngde sig, ju sämre fungerade magen när de drack sportdryck. Problemet måste lösas!

Herrarna Åke Ståhl och Mikael Brynolf jobbade med specialstärkelser på Lyckeby Stärkelsen (idag företaget Lyckeby Culinar AB) och de började laborera med stärkelse i sportdrycksblandning istället för socker, sockerarter och maltodextrin. Efter ett tags laborerande likt Professor Balthazar levererades en specialstärkelse med en viss molekylstorlek som testades av bl.a. Håkan Westin (långloppsskidåkare), Tomas Gustavsson (långdistanstriathlet), kanotlandslaget (med Agneta Andersson) och Maria Brandin (rodd). Alla var överraskande positiva och kunde känna skillnad från de drycker de brukade använda. På många sätt, visade det sig…
På den tiden fick man kämpa med tillredningen, stärkelse är klibbigt, och Vitargo i synnerhet. Håkan Westin fick till exempel sanera en toalett efter han råkat skaka Vitargo i en shaker som poppat upp och vätskan ”tapetserats” på vägg och golv. En del norrländska svordomar hördes från hotellrummet. Men det var det värt, för effekten av Vitargo som atleterna noterade visade sig i kliniska studier på Karolinska Institutet i mitten av 1990-talet ge starkt positiva resultat på både återhämtning och prestation. Läs studierna här. Testpersonerna kände att de kunde hålla sitt tempo längre och därmed få bättre tider/ork och återhämtningen gick fortare.

Under testperioden och uppstarten hette produkten inte Vitargo utan CarboMax. Personer födda på tidigt 1980-tal eller tidigare kommer ihåg den magiska VM-sommaren -94 då herrlandslaget i fotboll ledda av Växjösonen Tommy Svensson sensationellt tog VM-brons i USA. Den sommaren var het som en kokande gryta, spelarna tappade flera kilo vätska per match, och det faktum att de drack CarboMax bidrog med största sannolikhet till prestationen. En av Vitargo´s dokumenterade styrkor är just att drycken snabbt transporteras genom magsäck till tarm och ut i blodet till de arbetande musklerna. Likaså att musklerna återhämtas 80 % snabbare om man dricker Vitargo som återhämtningsdryck efter hård ansträngning. Glykogen inlagras i muskeln effektivt och drar med sig vatten som självklart var jätteviktigt i ett klimat som detta.
1995 döptes stärkelsemolekylen till Vitargo, fick sitt varumärkesutseende med den gul/blå påse som säljs idag vid namn Vitargo Carboloader. Just namnet Carboloader uppfanns härmed, efter detta kom flertalet kosttillskottsföretag att benämna produkter med ordet Carboloader. Men Vitargo var först!
Produktsortimentet utökades efterhand med Vitargo +Electrolyte, sportdrycken med mineraltillsats och en återhämtningsdryck vid namn Vitargo +Protein. Utveckling pågår ständigt, Vitargo används idag i över 65 länder där elitidrott är den drivande efterfrågan. Vitargo originalprodukter erbjuder kunden säkra och effektiva tillskott för så väl elit som motionär. Välkommen att prova oss!

 

 


Specifikationer

Portionsstorlek: 75 g
Förpackning: 18 portionspåsar à 75 g per displaylåda
Smak: Apelsin
Vitargokälla: Majs

Tipsa

Tillbehör

Andra köpte också

Liknande produkter