Blandningstips

Uthållighetssporter - endurance

banner_cykel2016

Cykel

Långpass på cykel, eller varför inte skidor, blir effektivare med Vitargo sportdryck.

Läs mer

banner_skidor

Längdskidor

Ett långlopp kostar förutom sveda och värk mycket energi. Energin motsvarar mycket mat, ungefär vad du annars äter under 2-3 dagar beroende på hur mycket du tränar.

Läs mer

banner_snow

Sportdryck för långlopp i längdskidor

Vill man optimera +Electrolyte ytterligare tillsätter man grenade aminosyror, BCAA. De är intressanta för uthållighetsidrottaren eftersom det finns en teori att BCAA kan minska den centrala tröttheten, det vill säga hur du upplever tröttheten i hjärnan.

Läs mer

banner_lopning2016

Löpning

Hur genomför jag en kolhydratuppladding inför Långloppet? Börja uppladdningen i samband med ett träningspass. Viktigt är att DIREKT efter avslutat träningspass dricka en kolhydratlösning, gärna med protein, till exempel Vitargo Carboloader eller Vitargo Gainers Gold, då det är jätteviktigt att så fort som möjligt ge kroppen tillgång på kolhydrater.

Läs mer

Simning

Simning

För att toppa sig till mästerskap eller bättra på återhämtningen under tuffa träningsperioder har Vitargo+Creatine verkat fungera extra bra på simmare. De känner en ökning av sin explosivitet och uthållighet samtidigt som överträningssymptom hålls på avstånd.

Läs mer

bannerenduro_2016

Enduromotocross

Enduro och Motocross är tuffa idrotter som pågår under ganska lång tid. Koncentrationen måste vara på topp för att kunna göra smarta val. Musklerna måste vara välfyllda med energi för att orka och under loppet /mellan heaten måste ny näring fyllas på.

Läs mer

banner_triathlon

Triathlon

Sportdryck. Gel. För triathleten blir träningsmängden oftast stor, det är tre idrottsgrenar som ska tränas. Därför är det viktigt att tillföra energi om passen blir längre än 1,5 timmar. Detta för att behålla skärpa och ork när kolhydratdepåerna i kroppen börjar sina.

Läs mer

Lagsporter - Bollsporter

banner_fotboll2015

Fotboll

Om laget har ett tufft träningsschema ökar risken för överträning. För att undvika detta är en snabb ÅTERHÄMTNING efter träning och match viktigt. Fyll på med kolhydrater så fort du har möjlighet, gärna i kombination med protein.

Läs mer

banner_ishockey

Ishockey

Hockeyspelare har en fördel jämfört med fotbollspelare när det gäller ”förfriskningar” under match. Korta, intensiva ruscher med snabba byten möjliggör ett jämnt intag av energi i olika former i båset. Risken för lågt blodsocker torde inte vara så stor, men verkligheten är den att vatten fortfarande finns i de flesta sportdrycksflaskor.

Läs mer

banner_tennis

Tennis

Om du som tennisspelare behöver lägga på dig några extra kilo muskler måste energin du får i dig överstiga energin du gör av med. Du ska vara i s.k. ”positiv energibalans”. Istället för att öka de vanliga ris och pastaportionerna till både 2 och 3 per måltid kan du äta normala portioner och dricka Vitargo Gainers Gold eller Vitargo+Creatine mellan måltiderna.

Läs mer

Styrka & Fitness

banner_fitness2016

Styrketräning

Vid syrekrävande träning fungerar de kolhydrater som finns lagrade i muskulaturen som primär energikälla, genom att dricka en sportdryck innehållande kolhydrater räcker muskulaturens kolhydrater längre tid.

Styrketräning

Långloppsuppladdning

banner_lop2

Löpning

Inom långdistanslöpning är det viktigt med fyllda kolhydratdepåer i kroppen. Valet faller ofta på sportdrycken Vitargo Carboloader när det kommer till kolhydratuppladdning. Hur en kolhydratuppladdning går till kan du läsa om här. (Inför Göteborgsvarvet(½ marathon).

Läs mer

I spåret med energi från Vitargo

Veckan innan lopp som t.ex. Vasaloppet drar de flesta ned på träningen, för att vara fräscha i benen och sugna på loppet och kunna ladda på ordentligt med energi i muskulaturen. Det är inte läge att laborera med nya maträtter några dagar innan ett långlopp, ät det du är van vid, samtidigt som intaget av kolhydrater ökas något.
Dra fördel av att träna med din sportdryck, värm gärna på lite vatten, vispa ned Vitargo Electrolyte och häll över i termos…

Läs mer