Vitargo Endurance Fuel 1 kg citrus

Vitargo Endurance Fuel 1 kg citrus

1060

Vitargo Endurance Fuel- en optimal sportdryck sötad med fruktos med BCAA och mineraler!

299.00 kr
I lager

Fri frakt från 500 kr

Leverans inom 1-2 dagar

Nyhet! 

 

Vitargo Endurance Fuel rekommenderas för idrottare som vill öka koncentrationsförmåga, upplevd uthållighet och anaerob förmåga. Produkten kan användas både som sportdryck under aktivitet eller kolhydratsuppladdare inför långlopp (används då på samma sätt som Vitargo Carboloader).

 

Vitargo Endurance Fuel är en naturligt sötad sportdryck med kolhydratblandningen 2 delar Vitargostärkelse, 1 del fruktos. Vitargo är en stärkelse, en stor molekyl uppbyggd av glukos och den är extremt skonsam för magen. Fruktos är en sockerart som förutom att den bidrar med naturlig sötning ger möjlighet till ytterligare kolhydratupptag till blodet från tarmen då fruktos och glukos inte konkurrerar om samma transportproteiner. Förhållandet Vitargo:fruktos är balanserat optimalt för att inte ge en hög osmolalitet som resulterar i en långsam magtömning (läs mer om transportörer och osmolalitet här https://www.sisuidrottsbocker.se/wp-content/uploads/2018/02/provlas-idrottsnutrition.pdf).


Drycken innehåller förutom kolhydrater och salter - grenade aminosyror (BCAA). Mängden är 5,5 g/100 g pulver precis som för Vitargo Professional-sportdryck.
För våra kunder som efterfrågat naturligt sötad sportdryck utan koffein – Vitargo Endurance Fuel citrus är här!

 Kolhydrat-elektrolytlösningar bidrar till att underhålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning samt ökar vätskeabsorbtionen under fysisk aktivitet.

Vitargo Endurance Fuel innehåller mineralerna Magnesium, Kalium, Kalcium och Natrium. Till exempel bidrar Kalium till normal muskelfunktion och Magnesium bidrar till normal energiomsättning.

  

-      Skonsam mot magen

-      BCAA för mental vakenhet

-      Lättupptagliga mineraler Mg, K, Ca och Na

-      Fri från aspartam

-      Glutenfri

 

  

Dosering:  Produkten intas under träning och tävling såväl vid lagidrotter som uthållighetssporter.

För kolhydratuppladdning: 1-2 portioner intas per dag, 2-3 dagar innan tävling.

För sportdryck: 1 portion intas per timme hård aktivitet.

Tillred: Fyll en flaska till 1/3 (2 dl) med vatten. Tillsätt pulvret (2 skopor/70 g) och skaka kraftigt under 1 minut. Fyll sedan upp med vatten till slutvolym 7-7,5 dl.

OBS! Skaka kraftigt- Vitargo är en stärkelse och det tar något längre tid för pulvret att helt lösas upp i vätska.


Specifikationer

Portionsstorlek: 2 skopor, 70 g (~1,5 dl pulver)
Förpackning: 1000 g burk
Smak: Citrus
Kolhydratkälla: Vitargo (majs), Fruktos

Kan innehålla spår av ägg och mjölk.

Tipsa

Liknande produkter