Längdskidor

 

Veckobaserad träning

För den träning du bedriver i veckorna använder du med fördel Vitargo +Electrolyte eller Vitargo Endurance Fuel (innehåller BCAA för att motverka muskelnedbrytning) som sportdryck. Som standard, blanda 1 portion per flaska 750 ml. (Längre ner kan du läsa i tabellen hur du blandar drycken i olika temperaturer). Komplettera med Vitargo 323 Energy bar om du vill äta något under passen. Efter avslutat pass blandar du till 1 portion Vitargopulver och tillsätt med fördel proteinpulver och dricker upp som återhämtning innan du duschar. Ät sedan en välkomponerad energirik måltid så att kroppen kan bygga upp och återhämta sig inför nästa pass.

 

 


Ett tips vid kallare temperaturer är att blanda till sportdrycken i sjudande/kokande vatten och fylla en termos som du tar med och lägger vid start. Då har du varm god dryck att dricka när du kommer in för varvning.  

 


 

Tips!

Blanda koncentrerad 30 %-ig sportdryck för kalla väderförhållanden

 

Du kan med Vitargo Endurance Fuel blanda till en starkt koncentrerad dryck/gel utan att smaken här blir för stark. Du gör det med fördel när temperaturen sjunker under nollan. Du dricker inte lika mycket som när det är varmt ute, men energiförbrukningen är ungefär densamma.
 

 

 

3,5 dl Vitargo Vitargo Endurance Fuel =175 gram Vitargo Endurance Fuel (ger 160 gram kolhydrater)

Koka upp 4,5 dl vatten.

Pulvret vispas ner i ett kärl med hett vatten. Vispa noga, häll i lite pulver i taget för att undvika klibbiga pulverklumpar.
Häll lösningen genom en sil för att ta bort eventuella klumpar. 
Fyll sedan behållaren/flaskan.

 

Totalt kolhydrater: 160 gram i 5 dl slutprodukt (30 %-ig lösning). 
Det motsvarar att du tagit med dig hela 3 liter 5 %-ig sportdryck.

 

Vad betyder 5%-ig?? Jo, 5 gram kolhydrater per deciliter färdig dryck.

 

OBS! Gelen bör tillredas kvällen före eller samma dag som den ska användas. Slutprodukten innehåller inga konserveringsmedel.

 


 

Energibars  - Vitargo 323 Energy bar är den effektivaste när det gäller att hålla blodsockret på en jämn nivå. 1 st Vitargo 323 Energy bar motsvarar lika mycket energi som en tallrik havregrynsgröt med sylt och mjölk - och är enklare att ta med i fickan! 

  

 


 

 

Blandningstips Vitargo +Electrolyte

 

Anpassa din dryck till rådande väderförhållanden. 

50 g pulver = 1 dl pulver 

Klimat / temp Blandning till slutvolym Kolhydrat / dl dryck och energi
     
0 °C — +19 °C 75 g pulver till ∼ 8 dl 8,6 g = 30 kcal
0 °C — -10 °C 100 g pulver till ∼ 8 dl 11,5 g = 46 kcal
-10 °C — -20 °C 125 g pulver till ∼ 8 dl 14,3 g = 57 kcal

 


 

Produktförslag i denna text